Syrisk flygtning: IGU’en giver os bedre muligheder for en god fremtid

Siden januar 2017 har Yaser Alnatour været i gang med IGU-forløbet, hvor han i forbindelse med den toårige uddannelse for flygtninge er i praktik som tjener hos Trinity Hotel & Konference Center i Fredericia. Og mødet med det danske uddannelsessystem og arbejdsmarked giver, ifølge den 25-årige syrer, et solidt fundament for fremtiden.

Se videoen hvor Yaser Alnatour fortæller om sin nye tilværelse i Danmark.
 

plus

Mødet med restauranten på Trinity Hotel & Konference Center i Fredericia er også mødet med en storsmilende og yderst imødekommende Yaser Alnatour. På et flot dansk tager den 25-årige syrer venligt imod hotellets gæster og viser dem til rette i de lyse lokaler. For lidt under to år siden flygtede han fra krig og usikkerhed i Syrien, hvorefter han i begyndelsen af 2017 startede på et toårigt IGU-forløb her i Danmark.

I løbet af de to år på IGU’en (Integrationsgrunduddannelsen) kommer Yaser Alnatour igennem et forløb, hvor praktikken hos Trinity Hotel & Konference Center og et undervisningsforløb på i alt 20 uger skal gøre ham klar til at kunne hjælpe til på det danske arbejdsmarked. 

- Som flygtning er det svært at komme til et helt nyt land som Danmark. Vi ved ikke noget om landet, vi kan ikke sproget, og vi ved ikke, hvordan vi får et arbejde. Så IGU er en meget god ting for os flygtninge, fordi kombinationen af skole og arbejde lærer os de ting, så vi har bedre muligheder for en god fremtid, siger han.

Som en ny familie

Yaser Alnatour arbejder i hotellets restaurant, hvor han fungerer som tjener på lige fod med de andre ansatte. Siden starten hos Trinity Hotel & Konference Center i januar sidste år, er det bare gået fremad for Yaser Alnatour, hvor især hans danske sprog er virkelig flot. Og forklaringen på den rivende udvikling skal, ifølge hovedpersonen selv, findes hos de folk, der omgiver ham til hverdag.

- Vi har et rigtig godt teamwork her på hotellet, og de andre hjælper mig altid med en masse ting, så jeg kan blive bedre. Det er ikke kun, når jeg er på arbejde, men også hvis jeg har spørgsmål derhjemme, så kan jeg altid bare ringe til dem. Det er dejlige mennesker, der er her, og de er blevet som en helt ny familie for mig, siger Yaser Alnatour, der ikke har tidligere erfaring fra tjenerfaget.

Han bor alene i Danmark, men han har en kæreste, som endte i Holland i forbindelse med flugten fra Syrien, og Yaser Alnatour håber meget på, at de to snart kan blive genforenet her i landet.

Drømmen om eget hotel

plus

IGU-forløbet slutter for Yaser Alnatour i januar 2019, og når han har fået sit IGU-bevis i hånden, så er han ikke i tvivl om, hvad han gerne ser, der sker i fremtiden.

- Efter min IGU håber jeg meget, at jeg kan få et rigtigt job enten her hos Trinity Hotel eller et andet sted. Og så drømmer jeg om, at jeg en dag kan få min egen restaurant eller mit eget hotel. Jeg kan begynde med et lille hotel med fem-seks værelser, og så kan det bagefter vokse sig større og større, siger en storsmilende Yaser Alnatour, som i øvrigt gerne vil forloves med sin kæreste, når de bliver genforenet. 

HANSENBERG er IGU-skole for Yaser og andre flygtninge

Yaser Alnatour og andre flygtninge i integrationsgrunduddannelse (IGU) inden for hotel og restauration er løbende på skole hos HANSENBERG (Kolding) i de 2 år, uddannelsen varer.
 
Undervisningen er modulopbygget, og det betyder, at deltagerne kan stige på i takt med, at de får en IGU-uddannelsesplads inden for hotel og restaurationsbranchen.
 
Flygtningene lærer branchens fagudtryk, og de lærer at arbejde i skolens restaurant og køkken. De bliver særligt skrappe til at lave en traditionel dansk æblekage (har smagt den, red.).
 
HANSENBERG udbyder erhvervsuddannelsen til kok og tjener, og faglærerne et klart sigte med flygtningene, nemlig at de med tiden bliver faglærte. Branchen mangler dygtige medarbejdere, og der er gode jobmuligheder. 
 
Kontakt Ole R. Hansen for mere information. Mail: orh@hansenberg.dk eller mobil 2917 3381.
 
Besøg HANSENBERGs IGU-hjemmeside 

| Persondatapolitik på hjemmesiden | VEU-center Trekantområdet | info@veucenter-trekantomraadet.dk | C. F. Tietgens Vej 6 | 6000 Kolding © 2018 Linkedin